keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kielo laama on sairaana

 Kielo laama on sairas. Tai oikeastaan ollut jo reilun viikon verran. Toissa lauantaina kävi eläinlääkäri, kun Kielon kunto heikkeni tosi nopeasti. Alkutilanne ja ennuste olivat huonot. Oireet viittaavat listeriaan, eli toispuoleista halvausta ja hitautta. Mitään järkevää listerian lähdettä ei ole löytynyt, kun kuivaheinällä ja kuivaväkirehulla ruokitaan. Mutta voihan listerian teoriassa maaperästäkin kai saada. 
Kielon kunto jo meni huomattavasti parempaan suuntaa viime viikolla antibioottikuurilla, kunnes viime lauantaina taasen alkoi oireet osin palata. Sunnuntaina vietiin Kielon Helsingin yliopiston Saaren klinkalle, jossa Kielo on edelleen. Vointi oli jo eilen selvästi parempi, ja taudin oireet helpottaneet. Kuulemma Kielo jaksoi jo hyvin viihdyttää ja seurustella eläintenhoitajien kanssa. Tänään ei Kielon voinnista ole kuulunut mitään. Onneksi Kielo on pullovasana niin paljon ihmisiin kiintynyt, ettei ihan heti ahdistu ilman laumaa. Hyvin hälle on kuulemma toistaiseksi riittänyt klinikan eläintenhoitajien seura. 
Onneksi Saaren klikinalla on aivan ihana eläinlääkäri Mari, heidän laamaspecialistinsa, joka on oikeasti kiinnostunut siitä mikä Kieloa vaivaa. Hän on yrittänyt eri lähteistä kaivella, että mikä Kielolla on ja mitä olisi tehtävissä. Noista laamoista kun ei Suomessa niin kovinkaan pitkää eläinlääkinnällistä kokemusta ole.

Nyt täytyy vain pitää Kielolle peukkuja ja toivoa parasta, että hän selättäisi taudin, mikä tauti se ikinä sitten onkin .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti